Sarantis по света


Посетете сайта на Sarantis Group

Sarantis Group | Английски

Или изберете държава

Sarantis Group пуска своята нова еко слънцезащитна линия под марките Carroten, Αstrid, Κolastyna & Elmiplant

27 МАЙ 2022

Sarantis Group, вярна на своята стратегия, увеличава  усилията си за устойчиво развитие както на ниво производство, така и на ниво продукти. Новата еко слънцезащитната линия на Sarantis Group: Carroten Eco Sun  е факт и отразява ангажимента на компанията към екологичен подход в разработването на  продуктите.

Новата серия Carroten Eco Sun е блестящ пример за обогатяване на продуктовото портфолио на Sarantis Group  с продукти, които освен  устойчив отпечатък  върху природата имат и   усъвършенствани  хипоалергенни формули с 4-степенна подобрена система за защита срещу  UVB + UVA + VL + IRA и предпазват от преждевременно стареене и други увреждания на кожата.

Carroten Eco Sun предлага цялостен подход за устойчивост, който е заложен при създаването на продукта. Слънцезащитните филтри, използвани в серията Carroten Eco Sun, са сертифицирани с EcoSun Pass. Те имат UV филтри по еко-балансирана технология, избрани въз основа на 8 научни критерия за оптимална  устойчивост и които зачитат човешкия живот и водната среда. Същевременно съставът на продукта зачита водната среда, тъй като не съдържа UV филтри като Octinoxate, Oxybenzone & Octocrylene.

Освен това, техният хипоалергенен състав е подходящ за чувствителна кожа. Всички продукти са с веган формули и ароматът им не съдържа алергени, а новата им екологична опаковка е забележителна. Sarantis Group, в контекста на утвърждаване на създаването на по-устойчиви продукти, засилва усилията си чрез тази нова серия към 100% рециклируеми опаковки. В същото време, тубите за слънцезащитните продукти са направени от 70%* рециклиран материал, докато бутилките са изработени от 50%* (* с изключение на капачката и помпата на тубата) рециклирана пластмаса, смекчаваща въздействието на продукта върху околната среда. А  кутиите на кремовете за лице са FSC сертифицирани, което гарантира, че хартиените опаковки на продуктите идват от отговорно управлявани гори, осигурявайки екологични, социални и икономически ползи.

Линията ECO SUN се предлага и като част от останалите марки за лична хигиена  и слънцезащита Carroten, Astrid, Kolastyna и Elmiplant. Тези марки заемат водещи позиции в категорията слънцезащитни продукти в Гърция, Чехия, Словакия, Сърбия, Северна Македония, Полша, България и Румъния , имат значителни пазарни дялове и са спечелиеи  доверието на потребителите, благодарение на своите подобрени формули, които предлагат ефективна грижа за кожата, защита от слънцето и грижа за природата

Sarantis Group, оставайки вярна на своята стратегия за устойчиво развитие, се ангажира да продължи своята мисия, като активно допринася за насърчаването на устойчивото развитие и грижата за околната среда чрез своето устойчиво производство и марки.

 

Sarantis Group

Със седалище в Атина и с над 50-годишна история, Sarantis Group е мултинационална компания за потребителски продукти с водещо присъствие в Източна Европа и разширяващ се географски отпечатък чрез собствени дъщерни дружества и силна експортна дейност по целия свят. Нашата мисия е да повдигнем настроението на потребителите с красива лекота, която прави ежедневието по-добро, като сме винаги наблизо, и работим в тясно сътрудничество с всички заинтересовани страни, за да създаваме стойност устойчиво. От продукти за лична хигиена, грижа за дома и здравни грижи, както и луксозна козметика, ние предлагаме добре познати марки, които имат положително въздействие върху ежедневието на хората. Със силна дейност в 12 държави, и по-специално в Гърция, Полша, Румъния, България, Сърбия, Чехия, Словакия, Унгария, Северна Македония, Босна, Португалия и Украйна, ние поддържаме динамично международно присъствие и мощна дистрибуторска мрежа от повече над 50 страни по света.

Sarantis Group пуска своята нова еко слънцезащитна линия под марките Carroten, Αstrid, Κolastyna & Elmiplant (810,1KB)

Сарантис България с FINO подкрепи почистването на Витоша. Над 25 м3 боклук бяха събрани от над 400 доброволци

На 18 юни 2022г. Сарантис България подкрепи повече от 400 доброволци в събирането на над 25 m3  боклук от планината Витоша. Това е първото събитие от инициативата „Заедно за по-чиста Витоша“, с която организаторите на събитието Concept Creative и Сарантис България с FINO целят да обединят институции и доброволци в различни кампании за грижата за природата.
Още
Change cookies consent Revoke cookies consent